top of page
emma-0966.jpg

EMMA KUNTSI

Kanteletaiteilija Emma Kuntsi (MuM, musiikkipedagogi AMK) on monipuolinen soolo- ja kamarimuusikko, jonka ohjelmisto keskittyy uuteen suomalaiseen kantelemusiikkiin. Hän valmistui Taideyliopiston Sibelius-Akatemiasta klassisen musiikin osastolta musiikin maisteriksi keväällä 2016 opettajanaan MuT Eija Kankaanranta, ja on sen jälkeen luonut uraa musiikin parissa monenlaisissa tehtävissä.

Vuosina 2021-2023 Kuntsin taiteellista työtä ovat tukeneet Musiikin edistämissäätiö (MES), Helsingin kaupunki, Muusikkojen Liitto ja Taiteen edistämiskeskus (Taike). Vuodelle 2022 Kuntsi sai Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto apurahan tilaussävellystä varten säveltäjä Miika Hyytiäiseltä.

Kuntsi soittaa kahdessa kokoonpanossa: näyttelijä (FIA) Tiina Iisalan kanssa perustettu Kuii kollektiivi tekee teatteria, joka nojautuu vahvasti musiikkiin, yhdistäen taide- ja kansanmusiikkia, teatteria ja kirjallisuutta. Soiva Ensemble on alun perin sopraano Margit Tuokon, kitaristi Panu Henrikssonin ja Kuntsin ympärille muodostunut muusikkojen yhteisö, joka tekee kamarimusiikkia erilaisilla kokoonpanoilla, pääasiassa nykymusiikkia.

Kuntsi sovittaa ja säveltää kanteleelle, erilaisille kokoonpanoille ja kuoroille. Freelancemuusikkouden lisäksi hän opettaa kanteleensoittoa ja johtaa neljää kuoroa, toimii tuottajana, erilaisissa hallinnollisissa ja taiteellisissa assistenttitehtävissä sekä keikkamyyjänä.

 

Kuntsi valittiin Freelancemuusikot ry:n hallitukseen vuosiksi 2023-2024.

Ota yhteyttä!

emmakuntsi@gmail.com

bottom of page